18 Şubat 2012 Cumartesi

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİM

Aksel'i uyuttuktan sonra internette dolaşmayı, değişik ürünler bulmayı, bunları incelemeyi çok seviyorum. Beğendiklerimi bir klasörde toplayıp,zaman zaman sizlerle paylaşmak çok keyifli.

İşte bunlardan bazılar;

                              Herşey kız bebekler için;şu tatlılığs bakın...
                              Doğum günü elbisesi için çok ideal değil mi?Bayıldım...
                             Çocukluğumun hayal dünyası ve ağaç ev...Hep bir ağaç evim olsun istenmiştim...
                          Ipadde sürekli angry birds oynayan biri olarak bu oyuncaklar benim için....
                           Ve küçük prens....Kerşke bulabilsem de alsam. Bulan bana alırsa parası neyse vereceğim...Çok istiyorum çok...

Kokoş annelikte son nokta...Ben asla kullanmam ama Nur Yerlitaş style,kullananı da takdir eder,bir an için de özenirim bile...

BİR PİŞMANLIK ÖYKÜSÜ

Ben oğlumu 7,5 ay emzirdim. 6 ayı gayet düzenli, son 1,5 ayı ise nescafe niyetine idi. Aksel'in  artık emmek istemediği son zamanlarda süt sağmaktan bendebiyice bıktığım için  sütüm bitti.

Geçen haftalarda starbucksta bir anneyle karşılaştım.Oğlu da Aksel kadardı, ayak üstü sohbet ettik.Annenin 2.bebeği imiş, hal böyle olunca çok daha bilinçli,dersini ilk bebekte almış  bir anne idi şüphesiz. Konu emzirmeden açıldı ve o anne bana  artık emziremediğini, sütünün bittiğini,  zaten işe başladığını ifade etti ve gayet rahat bir tavırla sorun değil dolapta 132 paket süt var dedi.  O an donup kalmışım. 132 paket süt mü depoladınız diyebildim...

İşte o an o bilinçli annenin yerine geçmek istedim. Neden olmasındı ki; doğumdan 15 gün sonra başlansa süt depolanmaya,üşenmeden her gün bir poşet konulsa,bu rakamı tutturmak çocuk oyuncağı idi.

Anne devam etti, hergün düzenli bir biberon süt veriyoruz yatarken, şifa niyetine diye....

Sonra anneyle vedalaştık...

Adını bile bilmediğim o anneden sonra çok pişman oldum,özellikle de bebeğim dün gece diş sancısı çekerken,ona anne sütü veremediğim için...Sütler bol bolken yeterince üzerine düşüp sütleri depolamadığım ve bebeğimi devam sütüne terkettiğim için...

Benimkisi bir pişmanlık hikayesi güzel anneler... Lütfen benim düştüğüm hataya düşmeyin,sütünüz bolsa biriktirin ama böyle bol bol, poşet poşet olsun. Bu sütler bebeğinize ilaç gibi gelecek özellikle diş çıkartırken, grip olduğunda....


Özge

ÇALIŞAN ANNENİN SAĞ KOLU ;SÜT SAĞMA MAKİNASI

Günümüz annelerinin can kurtarıcısı süt sağma makineleri sayesinde sütlerimizi depo ederek bebekten biraz olsun uzak kalıp normal yaşama karışabiliyor ya da iş hayatına dönceksek de en azından bebeklerimizi anne sütünden mahrum bırakmamış oluyoruz.

Ben doğum yaptıktan hemen sonra aldım süt sağma makinasını. Aksel emerken sürekli uyuyakaldığı için sütümü artırmak için kullandım ilk başlarda.  Aksel 40 günlükken gittiğimiz yazlığımızda sütleri sağarak zaman zaman anneme bıraktım Aksel'i. Ne yalan söyliyim biraz nefes almak, bebekten ayrı kalmak hiç de fena gelmemişti. İşe başladığımda ise artık süt sağma makinası ile dolaşan bir anne oluvermiştim.

Ben Ameda marka süt sağma makinası kullanmıştım. Biliyorum bu konuda anneler çok kararsız kalıyorlar. Philips Avent mi alsak,Ameda mı alsak Medela mı alsak ? Ben Ameda'dan çok memnun kaldım. Hızlı sağan bir makinaydı. Aynı anda iki gögüsü de sağabiliyorsunuz, gerçi bunun ne kadar kullanıldığı tartışılır,ben pek kullanmadım bu özelliği mesela. Bunun dışında ufak olduğu için bavuluma atıp yurtdışlarına bile götürdüm makinamı...



Biraz özgür olmak istiyorsanız, hele çalışıyorsanız, bebeğinizi sütünüzden mahrum bırakmamak adına  bir süt sağma makinası şart sevgili anneler.Satın almak istemiyorsanız Ameda'yı ya da başka markaları  hastanelerden kiralayabiliyorsunuz.

Sütünüz bol olsun....

Hoşçakalın,

Özge

AKSEL'İN DİŞ ÇİLESİ

Aksel alt ön iki dişini çok rahat çıkartmıştı. Sanırdım ki hep öyle devam edecek ta ki cuma  gecesi sabahı sabah edene kadar... O ne ızdırap olmalı ki Aksel sabaha kadar salya sümük ağladı. Ne dentinox fayda etti ne de Calpol şurup.Sabahı sabah etmek birşey değil ancak Aksel'i öyle ağlarken görüp de birşey yapamamak beni kahretti. Ertesi sabah 7'de uykuya dalabildi oğlum.

Siz de benim gibi psikopat bir anne misiniz bilmiyorum ancak ben Aksel'in tüm ilaç ve şuruplarının bir tadına bakıyorum. Doktorun tavsiye ettiği dentinoxu da dişetlerime sürdüm ancak tadından başka hiçbir uyuşma, donma etkisi hissedemedim. Zaten etkili bir krem olsa Aksel'e faydası olurdu değil mi ama...

Ben de bu stresle kanyonun içindeki eczaneye giderek derdimi eczacıya anlattım. Eczacı bana dentinoxun pek etkili olmadığından bahsetti ve Türkiye'de pek yaygın olmayan Amerikan malı bir krem önerdi. Adı baby orajel. İki çeşidi varmış ,biri gündüz için diğer gece. Epey fiyatlı olduğu ve işe yarayıp yaramayacağını bilmediğim için ilk etapta orajel nighttime'ı satın aldım. Fiyatı 38TL idi.Kremi Aksel'den önce kendi dişeti ve dilimde denedim. İlk 30 saniyeden sonra dişetlerimin donduğunu hissettim.Ayrıca doktorumuzu arıyarak bu kremin kulllanılabilinirliğini sordum. Evet uygundur Amerikan malıdır kullanabilirsin dedi.



Bunun dışında birkaç tane buzdolabında soğutulan diş kaşıyıcılardan alıp buzdolabına  attım ve gün içinde Aksel'in eline verdim, aynı şekilde metal ve plastik 4-5 çay kaşığını buzdolabında Aksel için beklettim, diş kaşıyıcılardan sıkıldığında eline soğuk kaşıklar verdim, soğuk  pırasa ve havuç da dişlemekten zevk aldığı şeyler arasında olduğu için onu da gün içinde soğuk soğuk eline tutuşturdum. En sancılı anlarında ise dülbentte buz sarıp eline verdim,bu yöntem de  dişinin ateşini almasını sağladı.   

Akşama kadar  Aksel'in tüm rutinini olduğu gibi yerine getirdikten sonra bebeğimi yedirdim,yıkadım, masajını yaptım ve ağrı kesici ateş  düşürücü  bebek fitili attım, orajel  kremimizi sürdüm ve Aksel'i sütünü içirirken uyuttum. (Okuyan herkes lütfen maşallah desin) Bebeğim sabaha kadar deliksiz uyudu.

Anneler yukarıdaki saydıklarım tabi ki çok işe yaradı ancak en çok da panik olmadan biliçli bir şekilde hareket etmemin  işe yaradığını düşünüyorum.Nedendir bilmem ancak bebekler kesinlikle panik olduğunuz ve  ne yapacağınızı bilmediğiniz anları hissediyorlar ve sizi daha da strese sokuyorlar.

Diş çıkartan bebeklere ve annelerine şimdiden kolay geldin diyorum,başta kendime...

Özge