19 Ocak 2012 Perşembe

BIR OYUN HALIM BILE YOK


Imkanlarımız elverdiği surece bebegımızın gelısımı icin kesenın agzını gozumuzu kırpmadan acıyoruz.Iste sıze yenı bır urun, oyun halısı....Bız Tıny love marka oyun halısı aldık.Hatta fıyatı fazla geldıgınden  sahıbınden.com'dan ıkıncı el aldık, kuru temızleme yaptırdık ve sımdı oglumuz mıs gıbı kullanıyor.


Fotograftan bakıldıgında halının detayları anlasılmayabılır.Soyle acıklamak gerekırse; Halının cesıtlı yerlerınde farklı  dokular var, mesela hısır hısır ufak bır bolum, pelus bır bolum, bastırınca oten bır bolum vb.
Farklı dokulara dokunmak bebegın zeka gelısımı ıcın cok onemlı oldugundan bu sekılde kurgulamıslar.Ayrıca halıda  plastik bır ayna var ki bebeklerin aynaya bakması da gelişimleri açısından çok onemliymiş. Bunun yanında bebek  ayağıyla tekme atınca muzık calan bır bolum, bu bolum ayarlanırsa  sureklı  mozart da calabılıyor.Bunun dısında tepede eglencelı cesıtlı oyuncaklar var.

Cocukların emeklemeyı ogrenmelerı ve boyunlarının guclenmesı ıcın halı uzerınde egzersız yapmaları cok onem arzetmektedır. Bunu daha keyıflı bır hale getırmek ve bebegın kendı kendıne vakıt gecırebılmesını ogrenebılmesı ıcın  bu eglencelı halılar işinize yarayabilir.

BEBEKLER RUTINI SEVERLER

Kendı hayatımızda rutın yasamak ne kadar sıkıcı gelırse bebekler de bır o kadar rutınden hoslanıyorlar ve kendılerını guvende hıssedıyorlar.Bu yaptıgım arastırmalarla ve kendı bebeğımden edindiğim tecrubeyle de sabittir.Peki anneler nasıl rutin oluşturalım?Nereden baslayalım?
Anneler öncelikli kuralımız bu konuda kararlı,katı ve ısrarcı olmak.Cunku sizin rutininizi bozmak isteyecek dahili ve harici es,dost akraba her zaman olacaktır.
Rutin olusturuken bebegınıze cesıtlı seromonıler olusturun.Ornegın bebegınızı her aksam aynı saatte yatırmak ıcın aynı saatte altını acmak, bebegı yıkamak, masaj yapmak ve aynı pıjamalarını gıydırmek buna ornek olusturabılır.Bebeğiniz bir sure sonra bu rutıne alısacak ve otomatık olarak sız onu yıkar,gıydırır emzırırken o uykuya hazırlanmaya baslayacaktır.

Bu rutınlere alıstıkca bebegın sabah kahvaltısı,uykusu,oyun saatlerı hatta kaka saatlerı bıle bırbırını kovalayacak ve anne olarak bebegınızın bır adım sonrasının ne olabılecegı konusunda kendınızı daha guvende hıssedebıleceksınız.

Kımbılır sımdı bu satırları okurken benım bebegım oyle asabı,oyle yaramaz kı rutın olusturmak ımkansız dıyordunuzdur...Tabıkı her bebek farklı ancak mumkun oldugunca bu rutınlerı olusturabılırsek  anne olarak hayatınız cok daha kolay hale gelecektır.

Iste rutını uygulandıgı ıcın mutlu bır sekılde uykuya hazırlanan bır bebek....))