11 Aralık 2012 Salı

MESLEK SEÇİMİ VE MUTLULUK


Biz 35'ine merdiven dayayan 3-5 anne biraraya geldiğinde ne konuşur?

Önce çocuklardan bahsederiz, ne tatlı olduklarından.... Onlarla yaptıklarımızı, onlara aldıklarımızı ballandıra ballandıra anlatıp sonra bunların aslında çok gereksiz olduğuna kanaat getiririz. Biraz çocuklarımızın komikliklerinden, bunalımlarından dem vurup rotayı kendimize çeviririz.
Herkeste genel anlamda yaptığı işten bir mutsuzluk bir tatminsizlik...Çalışan annelerin ortak derdi başka bir iş yapmak ama ne ? Herkesin ortak derdi yaptığı işi sevmemesi.Sahi aramızda sevdiği işi yapıp para kazanan var mı?Herkes bir hobisiyle para kazanma ümidinde ancak ortada ne hobi var emek verilmiş,ne de özel bir yetenek....Kimse bankada, holdingte çalışmaktan mutlu değil.

Bizim nesil neyle mutlu olduğunu bilmeden,belli kalıplar içerisinde belli meslekleri seçmiş bir nesil malesef...Pek çoğumuzun hiçbir hobisi, alışverişten başka özel bir zevki bile yok.Oysaki bir insanın sevdiği işi yapması sevdiği insanla evlenmesi kadar önemli.

Bizden geçti mi bilinmez ancak etrafta bu kadar mesleğinden mutsuz anne varken hepsinin bir anda mutlu olacakları  uğraşlara kavuşması teknik olarak  imkansız gözükmekte...Çocuklarımız yetişkin olduklarında onların hobi edinmelerini sağlamak, hobilerini desteklemek, meslek seçiminden önce çocuğumuzun kendini tanımasına fırsat vermek, onlar meslek seçerken anne baba egosunu bir kenara bırakarak çocuğumuzun seçimlerine saygı göstermek ve bu yolda onları desteklemek, zaman içinde yanlış bir  seçim yaptıklarında bunu olgunlukla karşılayıp onlara bir çıkış yolu sunmaya çalışmak ileride  mutlu olduğu mesleği bulmuş, seçimlerinde ayakları yere basan bireyler yetiştirmemizi sağlamaz mı ne dersiniz?

Bize gelince, meslek değiştirmek ha deyince olacak birşey değilse de hobiler edinmek, bu uğraşlarla mutlu olmak bizim elimizde. İşimizde yaşadığımız tatminsizliği başka uğraşlarla tamamlayabilir daha mutlu bireyler olmaya çalışabiliriz. Kendi küçük dünyamızda kendi bahçıvanımız kendi fotografçımız kendi pastacımız olabiliriz.