28 Aralık 2011 Çarşamba

KATI GIDALARA GECIS VE SEBZE CORBASI

Biz sebze corbasina Aksel 5,5 aylikken gectik.Ilk tariflerimiz patates,sogan, havuc ve irmikten olusuyordu . Sonrasinda her 3 gunde bir yeni sebze ekleyerek Akselin bu sebzeye alerjisi olup olmadigini tespit ettik. Cok sukur su ana kadar boyle bir alerjik reaksiyonla karsilasmadik. Ancak bir noktadan sonra bizim corba oyle bir hal aldi ki her turlu vitamini alsin bebegim diye diye corbayi icinde ne ararsan yer alan bir bulamaca cevirdik. (Iste sebze corbasinda bile gozu donmus bir Turk annesi modeli....)Ve tabiki her gun yeni bir sebze corbasi hazirliyor Aksel bunun yarisindan azini ancak yiyebiliyor kalanini ise dokuyorduk. Simdilerde bu zahmete soyle bir cozum gelistirdim. Pazar gunleri ekolojik pazardan sebzelerimi aliyorum ve iki uc cesit farkli corbayi hazirladiktan sonra bakteri urememesi icin cok cabuk sekilde sogutarak bunlari anne sutu koydugumuz posetlere paylastiriyorum ve buzluga atiyorum.Boylece dondurulmus oldugu icin vitamin degeri kaybolmayan corbalari ogluma cikartip cikartip yediriyorum.Hatta corbayi hazirladiktan sonra sogutma asamasinda ekmeleri bile icine dogruyarak paketliyorum.Buzluktan cikardigimda icinde ekmegi bile hazir corbalarimizi oglusum afiyetle yiyor.Boylece hem zamandan hem emekten tasarruf etmis oluyorum. Bu arada lezzetli corba tariflerimi daha sonra sizlere sunacagim...

BEBEGIM ICIN 2.EL URUN ALMAK YA DA ALMAMAK

Bebegimiz icin 2.el urun alma aliskanliginin Turkiyede yeteri kadar gelismemis oldugu kanisindayim. Fikir olarak kulaga hos gelse de is satinalmaya geldiginde bebegine baskasinin kullandirmak fikri kendimizi kotu hissettridiginden simdilik pek cok anne baba konuya uzaktan bakmakla yetiniyor.

Oysa is mantikli dusunmeye geldiginde bebekler o kadar cabuk buyuyorlar ki onca para verilip alinan pek cok sey 1 ay 2 ay bilemediniz 6 ay kullanilarak kenara kaldiriliyor.

Biz esimle 2.ele hep sicak baktik. Cok begendigimiz ancak cok pahali buldugumuz bir takim urunleri 2.el almaktan hic kacinmadik. 2. el alirken sitesinden aradiginiz her model cesit urunu bulma sansiniz var.Cunku onca para verip kenarda tutulan yepyeni urunleri yer darligindan elinden cikaran pek cok aile var inanin bana.

NELER 2.EL ALINMAMALI
Yaptigim arastirmalarda ikinci el alinmamasi gereken tek seyin guvenlik sebebiyle bebek oto koltugu oldugu soyleniyor.Cunku sizden onceki sahibinin kaza yapip yapmadigini guvenlik noktalarina zarar verip vermediginin bilinemeyeceginden 2.el alinan oto koltuklari riskli anlarda bebeginizi korumayabilirmis... Bunun disinda ihtiyaciniz olan herseyin 2. el alinabilecegi soyleniyor.

BEBEGIMiZ ICIN ALTERNATIF MEYVE PURELERI


Bu gordugunuz sevimli paketlerde sunulan organik meyve purelerine bebekler bayiliyor.Ilk defa Norvecte marketlerde tanistigim Ellas Kitchen meyve puresini Aksele verdigimde ufak bir iki denemeden sonra 6 aylik bebegim kendi kendine yemege alisti.En buyuk sounumuz paket bittiginde israrla aglamasi.


Bu urunler simdilik Turkiyede raflarda yok.En acilinden Turkiye pazarina girmeleri icin web adresleri