1 Şubat 2012 Çarşamba

ÇOCUK DOKTORU SEÇİMİ

Çocuk doktoru seçimi de anneler için kritik konulardan bir tanesi.  Bebeğiniz  ilk doğduğunda belirgin bir sıkıntısı yoksa aslında doktorun da yapacak çok önemli bir işi yok. Boy kilo ölçümü,bir iki pratik bilgi, anneye ev ya da cep telefonu yazılı bir kartvizit, bir iki rahatlatıcı cümle,gazlı bebek ise bir ilaç tavsiyesi  hepsi bu...

Çocuk doktoru seçerken öncelikle anne ile doktorun yıldızının barışması lazım ki anne ona güvensin bebeğini emanet etsin. Bir araştırmamda hastane çocuk doktorundan uzak durulması gerektiğine rastladım.Nedeni ise özel hastanelerin tüm doktorlara olduğu gibi çocuk doktorlarına da tahlil, röntgen,iğne kotası koyması.Bu da demek oluyor ki doktor kotasını doldurmak için sizin bebeğinize gereksiz tahlil,röntgen,iğne uygulayabilir.

Biz Aksel için çocuk doktoru olarak  Nesim Eskinazi'yi seçtik. Kendisinin teşhislerinin çok yerinde olduğunu,çocuğu gereksiz yere hırpalamadığını,ilaç yazmadığını bu nedenle de epeyce çocuk hastası olduğunu öğrendik.

İtiraf edeyim ilk randevuda epey  şaşırmıştım. Zira Suadiyedeki muayenehanesinde çocukları kontrole sabah 7 de başlıyor ve 10 gibi Nişantaşındaki muayenehanesine geçiyor. Muayenehaneye gelenler, gidenler ,kapı zili hiç bitmiyor. Tavsiyem üzerine bir arkadaşımın oğlunu  Nesim Beye  götüren annesi,kızım burası SSK gibi bir yer, ben anlamadım dediğinde çok gülmüştüm. Aynen SSK gibi hızlı bir şekilde kontrol ediyor Nesim Bey,soracaklarınızı kağıda yazmaszsanız onun enerjisi ile siz zaten sorularınızı unutuyorsunuz.  Ancak muayene ederken ki çocuğa yaklaşımı, sevmesi,her bebeğe lakap takması ve bebekleri o lakaplarla hatırlaması,anneyi cesaretlendirmesi ve en önemlisi de aslında bu işin abartıldığı kadar da anneleri yıpratmaması, strese sokmaması gerektiğine dair imaları benim için Nesim Bey'le yola devam etmemin sebepleri oldu.

Biz Aksel'le çok şükür henüz ciddi bir hastalık yaşamadık ancak Norveçteyken bir kere su çiçeği süphesiyle cebinden kendisini aradım ve o an açamasa da 10 dakika sonra bana geri dönüş yaptıki Norveçte çaresiz kalmış bir anne olarak bu dünyalara bedeldi. Bekleme odasında diğer annelerle yaptığım sohbetlerde hasta bebeklerine  koyduğu teşhislerde ve bebeği takipte çok memnun olduklarını da bizzat duymuş oldum. Ancak siz bebeğimi doktora götüreyim, muayeneden sonra oturalım bebeğimiz üzerine sohbet edelim,biz soralım o anlatsın diyorsanız Nesim Bey sizi tatmin etmeyebilir. Çünkü onun o hiperaktif enerjisi ile ne oturup sizle aheste aheste zaman harcamaya uygun ne de kapıda sıra bekleyen eşkiyalar buna izin verir.Ancak sorularınızı yukarıda belirttiğim gibi kağıda yazıp giderseniz de hepsini cevaplar.

Doktor seçecek annelere bol şans  ve sabır diliyorum....

Özge