11 Mart 2012 Pazar

GÜLEN ANNE AĞLAYAN KALP


Anne olunca gün ne kadar berbat geçerse geçsin o kapıdan eve gülümseyerek girmeyi prensip edindim ya da edinmeye çalışıyorum. Henüz anne kuzusuyken memeden kopardığım  oğlumdan bunu çok görmemeliyim. Aşkımmmm ben geldim diye bağırarak eve girdiğimde oğlumda aynı anda bana atılıyor ve kucaklaşıyoruz kapıda...

 Ama işte, hayat her günü aynı sunmuyor ki hiçbirimize... Bazı haftalar olağan geçerken bazen kötü şeyler birbirini kovalıyor, bazen hüzün ağır basıyor, ağlamak lazım geliyor, eve gidip sıcak duş alıp yorganın altına girmek belki. Ama işte anneyseniz siz de, o kapının dışında hüznünüzü bırakıp mutluluk makyajınızı yapmalı ve bebeğinize sımsıkı sarılarak teselli bulmalı gözyaşlarınızı içinize akıtmalısınız ta ki o uyuyana kadar...Ta ki onunla sohbet edebilecek kıvama gelene kadar, ta ki o da duyguları öğrenene kadar, hastalık, ölüm, hüzün gibi kavramları algılayıp üzülme anneciğim diyene kadar...

İşte bu yüzden annelik bazen tiyatro sahnesine çıkıp rolünü oynamaya benziyor, herşeye rağmen perde açılmak zorunda...

CAM BARDAKLA SU İÇİRMEYE SON


Kanımca annelik tecrübeyle gelişen bir vazifeler bütünü. Ancak okumak, araştırmak, deneyimli annelerle bol bol sohbet etmek onlara sormak biz acemi annelerin pek çok konuda acı tecrübelerle karşılaşmadan bebeğimizi büyütmemizi sağlayabilir.

Geçenlerde bir annenin başına gelen bir acı tecrübeyi sizlerle paylaşmak istiyorum sevgili anneler. Bebekler 6 ayı geçtikten sonra bardakla içme yeteneği gelişsin diye yavaş yavaş bardakla su,meyve suları vermeye başlıyoruz.  Bu anne de bebeğine çay bardağıyla su içirirken, bebeklerin damakları emmekten çok güçlü hale geldiği  bir de bir iki dişleri çıktığı için, bardak bir anda kırılmış ve bebeğin dili kesilmiş.Kanamayı durdurmak için önce diline tampon koyup ardından doğru hastaneye yetişmişler.

Hepimiz bebeklerimizin damaklarının çok güçlü olduğunun farkındayız ama bir anlık dalgınlıkla aynı hatayı bizde yapabiliriz. Lütfen bebekle ilgilenen bakıcı, baba,annane,teyze,babanne kim varsa uyaralım, porselen fincan ya da  bebeğin kendi bardağıyla içirelim.