7 Ocak 2012 Cumartesi

BEBEKLERİN BURUN AKINTISI ÇİLESİ

Aksel nezdinde tüm bebekler adına söyleyebilirim ki bu burun akıntısı feci birşey. Bebek konuşamaz,burnunu silemez,derdini anlatamaz ve o akıntıyla iyileşene kadar yaşamak zorunda kalır.
Öncelikle bebeklerin burun akıntısını ilaçlarla önlemek çok tehlikeliymiş baştan söyleyeyim. Burun akıntısı semptomik tedavi edici ilaçlarla engellendiği sürece anlık olarak anne ve bebek  mutlu olsa da bu geçici bir iyileşme olduğundan sonraları  bebeklerin burunları iyice tıkanacak ve bu ciğerlere kadar inebilecekmiş. Bu nedenle bebeğimizin burun akıntılarını daha doğal yöntemlerle kendiliğinden sonlandırmaya çalışmalıyız.

İşte size tavsiye edebileceğim ve aslında tüm doktorların da tavsiye ettiği yöntem Otribebe damlaları öncelikle bebeğin her iki burnuna da damlattıktan sonra yine otribebe'nin nazal aspiratör adı verilen pompası ile bebeğin burnundaki akıntıyı çekmek şeklindedir.






Biz ilk acemilikten elle çekile aspiratörden aldık ancak kesinlikle ve kesinlikle iyi çekim için otribebe'nin ağız yöntemiyle çekilen nazal aspiratörünü tavsiye ederim. Kulllanımı çok basit,bir ucunu bebeğin burnuna sokup hortum vasıtasıyla ağzınızla hüpp yapyorsunuz.Merak etmeyin yutmak gibi birşey sözkonusu değil arada süngerde blok koymuş tasarımcılar....

                                       HİÇ KULLANIŞLI DEĞİL.TAVSİYE ETMİYORUM....