29 Aralık 2011 Perşembe

ARKADASIMIN BEBEGI OLDU NE ALSAM


Ceyrek, yarim,tam takmayacaksaniz sayet hediye alirken sizi 2 kere dusunmeye davet ediyorum.Yeni dogan bebegin  o kadar cok  ihtiyaci oluyor ki akilci bir secimle goze girmeniz an meselesi. Tabiki birazdan verecegim liste tamamen Akslein ihtiyaclari ve benim kisisel dusuncelerimle hazirlanmistir.Listeye ekleme yapmak isteyenler yorum yazsin listemizi uzatalim...




KIYAFET ALIRKEN DIKKAT  : Sirf indirimde diye yaz gunu kislik yeni dogan seti almayin mesela. Bebek   6 ayliksa 6 9  aylari arasindaki  kiyafetleri almayin cunku o yaslandirmayi nasil yapiyorlar bilmiyorum ama Aksel neredeyse 7 aylik ve 6 9 aylik kiyafetler ucu ucuna oluyor.Yani bir ust ay grubunun kiyafetlerini alin.
 Aldiginiz kiyafet naylon, sentetik, pullu,dugmeli  falan olmasin.Birakin oyle asortik seyleri aliyorsa da annesi alsin. Pulunu yutar, naylon alerji yapar, hic gerek yok,siz bebege bebek gibi kiyafetler alin.

Yenidogan bebege kapsonlu seyler  almayin cunku surekli yatacagi icin boynu rahatsiz olabilir.

CICEK YERINE BEBEK BEZI GETIRIN TEORISI COKTU : Bir donem boyle bir soylenti vardi,hatta uygulayanlar da oldu ancak bebek bezi o kadar bebege ozel bir konu ve bebekler  o kadar cabuk buyuyup bir ust bebek bezine geciyorlar ki bu bezler herkesin elinde patliyor inanin bana. Hamileyken bir arkadasim bir suru 1 numara Huggies vermisti bana,hastaneye getirenlerden bir suru bebek bezi arttigi icin....Hastaneye cicek gonderme mevzusu bence her zaman cok gereksiz,kolaya kacilan ve eski moda bir yontem.Cicekler hastaneye alinmiyor hastanenin giris kapisinda bekliyor.Hastaneden cikarken elinizde valiz bebek bir de ciceklerin derdine dusuyorsunuz.Esim 2 tur atmak zorunda kalmisti cicekleri eve almak icin. Eve geldiginizde de cicekleri evde tutamiyorsunuz zira bebege alerji yapabilir.Icindeki kartlari alarak cicekleri kapinin onune koyuyorsunuz,bu arada ev araba ustunuz basiniz batiyor. Bana sorarsaniz illa birsey yollayacaksaniz cikolata yollayin, eve giden gelen yer.Anneye sut yapar.

E O ZAMAN NE ALALIM ?

HEDIYE CEKLERI HAYAT KURTARIR  Is arkadaslarim toplanip icinde hatiri sayilir tutar olan e bebek hediye ceki vermislerdi hediye olarak. Akselin ivir zivir bir suru ihtiyacini bir donem oradan karsilamistim.



BIBERON DEYIP GECMEYIN Piyasada avent marka biberonlar 30TL falan. Bir bebegin buyume suresince en az 5 ya da 6 biberon eskittigini dusunursek pek fena hediye sayilmaz.Kiyafetten daha kalici inanin bana...



BEBEKLER ICIN NEVRESIM TAKIMI  Bebek ihtiyac listesine ceyiz muamelesi yapmadigimizdan hicbirimizin aklina ya da benim aklima  2-3  cesit nevresim takimi almak gelmemisti.Iyisinden bir tane aldik o kadar. Ancak kirleniyor, oburunu seriyorsunuz ona da ayni gun kusabiliyor.Kisaca nevresim takimi alinabilecekler icinde iyi bir alternatif olabilir.Bu konuda size tavsiyem English Home markasinin bebekler icin urettigi nevresim takimlari...



BANYO HAVLUSU  Bir havlu asla yetmiyor bu nedenle gonul rahatligi ile guzelinden bir havlu alabilirsiniz.Bebegin her gun yikandigini gunde en az 2 kere poposunun yikandigini  dusunurseniz havlu iyi bir tercihtir.

BEBEK MAMA SETI   Cok kalici ve ileriki aylarda kullanisli bir hediyedir.Hele ustunde isim yazilan bir tasarimcidan alinmissa cok ozel buir hediye olabilir.





DOGUM FOTOGRAFCISI Cok yakin birinin bebegi icin ya da 5 -6  arkadas toplanip yakin  arkadasiniz icindoguma fotografci hediye edebilirsiniz.








KADIR TUGCU SORULARINIZI YANITLIYOR

Aksel icin doktor arastirmasina girdigim donemde karsima 3 doktor ismi çıkmıştı.Bunlardan biri Zermina Hanım,digeri Kadir Tugcu ve Akselin doktoru Nesim Eskinazi.Kadir Tugcunun ezberbozan tedavi ve tavsiyeleri,farkli uslubu sayesinde bir fenomen olduğunu belirtmek isterim.Ancak onun tezlerine ve uygulamalarına karsı olan pek çok doktor da bulunmaktadır. İnternette gezinirken Anne olunca anladım adlı web sitesinde Kadir Tugcunun anne babaların sorularını yanitladigini gördüm. Forum çok ilgimi çekti zira sorulmadık soru kalmamış.Mesela bir annenin bebeği sürekli sirke icmek istiyormuş,onu sormuş...Başka bir anne balığın faydasını sorgulamış,devam sütunun gereksizliğini tartışmışlar.Forum 170 sayfa kadar gidiyor,doktora muayene parası vermeden doya doya merak edilenler hakkında bilgi almak için çok faydalı bir form,tavsiye ederim. www.anneoluncaanladim.com/forum

COK SIRIN SEYLER

Ingilterede gezerken rastladigim Cathy Kidston magasinda birbirinden cici, hepsi benim olsun dedigim urunlerle karsilasim.