29 Ocak 2012 Pazar

ARTIK HAMİLELİK MODA

90'larda eğer ünlü iseniz evlilik, hamilelik, ebebeyin olmak malesef hoş karşılanmaz, bilakis şöhretin zedeleneceği korkusuyla ünlüler çocuk yapmaz, evlenmezdi. Neyseki 90'lardan sonra gelen özellikle Amerikalı ünlüler çok daha cesur, aile kavramına inanan ve destekleyen ünlüler olarak tüm dünyada yeni bir akım başlattılar. Artık çocuk doğuran (hem de 3-4 defa) , evlat edinen, evlenen ünlüler çok moda...

İşte benim favori hamilelerim:

                                                          NATALIE PORTMAN
HALLE BERRY


DENİZ UĞUR

YİNE BALKABAĞI - BALKABAKLI PİRİNÇ UNU MUHALLEBİSİ

Geçen yazımda size balkabağının faydalarından bahsetmiştim. Şimdi size balkabağı ile yaptığım ve Aksel'in bayıldığı yeni bir tarif vereceğim.

Malzemeler

Pirinç unu muhallebisi
Haşlanmış balkabağı


Pişirdiğiniz pirinç unu muhallebisinin içine haşladığınız ve çatalla ezdiğiniz balkabağını koyup karıştırıyorsunuz. Bebeğinizin çiğneme ve yutma refleksine göre dilerseniz blenderdan da geçirebilirsiniz.

Bizler pirinç unu ile büyümüş bir nesiliz. Hala  doktorlar gece bebeklere yatmadan önce tok tutsun diye pirinç unu muhallebisini öneriyorlar.Etrafımdaki pek çok anne de bebeğine pirinç unu muhallebisi yediriyor. Sade pirinç unu yerine kış günlerinde balkabaklı pirinç unu hazırlayarak bebeğimize farklı bir lezzet tattırabiliriz.



Afiyet Olsun