27 Aralık 2011 Salı

KARIYER VE ANNE



Hangi kariyer bu kucuk ellere dokunmaktan daha keyifli ve kutsal olabilir. Hangi is bu bidik yanaklara akan yaslardan daha elzemdir. Hangi proje bu gulen gozlerden daha mutlu edebilir insani...

Iste annelik, bildiginiz kutsal saydiginiz herseyi alt ust edip size geri veren Allah tarafindan bize verilmis bir gorev. Anne olmakla kalmiyor hele de calisan bir anneyseniz, degisen altust olan tum degerlerinizi yerine yeniden oturmaya ve bununla yasamaya calisiyorsunuz ve zamanla alisiyorsunuz. Kimi zaman anlayis beklediklerinizden tam tersi muamele gorup icten ice size bunu yasatanlardan nefret ediyorsunuz.

An geliyor kariyeri cope atmak geciyor icinizden.Ancak o kadar kolay mi? Yillarca emek verilmis,calisilmis,didinilmis...Hem her zaman cocugunuzun calisan annesi olmayi hayal etmedik mi biz...
Calisan anneler yilmak yok....Hem calisacagiz,hem bebeklerimizi buyutecegiz,bunun icin en kestirme en pratik en dogruyol neyse onu uygulayacagiz....

DOGUM ICIN DOKTOR SECIMI

¨Sevgili anne adaylari hamileliliginizin rahat gecmesini istiyorsaniz gerekli arastirmalari yaptiktan sonra  icinize sinen bir doktora gidin..Aslinda en ideali duzenli gittiginiz ve sizi taniyan jinekologunuzun hamilelik periyodunuzu da takip etmesi ve dogumunuza girmesidir. Ben malesef duzenli jinekologa giden biri olmadigim icin hamile kaldigimi ogrenir ogrenmez doktor arastirmaya basladim.O donem en yakinimda dogum yapmis olan arkadasim doktorunu onerdi ve bu sekilde doktorum Narter beyle 9 aylik surecimiz basladi.Bizim icin doktorumuzdaki en onemli olmazsa olmaz ingilizce bilmesi ve benim kisisel tercihim olan doktorumun erkek olmasiydi.Sanirim erkek doktora nazimin daha cok gececegini inandirmisim kendimi.

Narter Yesildaglar  blogumdan ve forum sitelerinden gozum kapali tavsiye edebilecegim bir dogum doktoru.Oncelikle Hacettepe Universitesi ekolunden ve uzun yillar Belcika ve Isvecte doktorluk yapmis.Kendine has mutevaziligi ve titiz calismasiyla gebeliginiz hakkinda ya da doktorun yeterliligi hakkinda en ufak bir suphe duymuyorsunuz.Asil uzmanlik alani sorunlu gebelikler oldugu icin normal bir gebelikteki en ufak riskleri bile ciddi alan bir doktor.Ayrica kendisi normal dogum destekcisi.Bu zamanda Istanbulda bu kadar hassas,titiz ve prensipli ddogum doktoru zor bulunur diyerek sizlere doktorumu sonuna kadar tavsiye ediyorum.Bu konuyla ilgili sorularinizi yorumlar ksimindan yanitlamaktan memnuniyet duyarim.

http://www.nurturia.com.tr/questions/9eed5750-ef90-4e4b-9fbc-9e9800318e80/1/anadolu-yakasi-iyi-bir-kadin-dogum-uzmani

BEBEK ARABASI SECIMI

Bebek arabasi secimi bebek icin alisveris listesinde anne babalari en cok zorlayan konulardan biridir.Disaridan bakildiginda hic oyle gorunmese de konuyu arastirdikca derinlere indikce oyle cok model,cesit ve ozellikle karsilasiyorsunuz ki bu da anne babalarin bir noktadan sonra pes etmesine neden oluyor. Bebek arabasi secimi otomobil secmek gibi, ayirdiginiz butcenin cok cok ustune cikabilirsiniz.Zaten daha once cocuk sahibi olmamis pek cok kisi bebek arabalarinin kucuk bir servet ettigini bilmiyordur.

Biz bebek arabasi seciminde esimle pek cok kere karsi karsiya geldik. Benim begendigimi o guvenli ve saglam bulmadi.Onun begendigini ben estetik bulmadim. Ben bebek arabalarinin icinde bugobooyu pek begenmis ve lmak istemistim ancak yukarida belirttigim gibi esimin guvenlik ve saglamlik testlerinden sinifta kaldi.Ben de en sonunda pes ederek karari kendisine biraktim ve bebek arabasi olarak esimin secimi olan Norvec mali Stokkke bebek arabasini aldik.

Gerek tasarim olarak gerek kullanim olarak cok memniun kaldigimizi,tepe tepe kullandigimizi soyleyebilirim.Ancak edindigim tecrubelerden sunu da belirtmek isterim ki ideal bebek arabasi malesef olmadigi icin bunun da artilari yaninda eksileri de bulunmaktadir.

Stokke bebek arabasini incelemek icin: www.stokke.com
Bu bebek arabasinin en onemli artisi bebegin cok yuksekte konumlanmasi.Boylece bebek anneyle yakin temasta, surekli gozgoze oldugundan  kanimca kendini daha guvenli hissetmektedir.Ayrica  bu yukseklikte bebek etrafini cok daha iyi algilayabilmekte ve insanlarin bacaklarindan cok hayatin icinde herseyi gorebilmektedir.
Benim icin STOKKEnin en dezavantajli yani arabamin bagajina cok zor yerlesmesi oldu.Ford fiesta gibi kucuk bagaji olan arabalar icin hic tavsiye etmeyecegim bir bebek arabasi. Ayrica acma kapama takma islemleri cok pratik degil.Gerci bu segmentte bir bebek arabasi aliyorsaniz hepsinin bir acma kapama yerlestirme sureci yer almaktadir. Eger arabanizin bagaji genisse cok buyuk problem yasamadan rahatlikla kullanabilirsiniz. Ben tam 6 ay arabamin bagajina sigdirmaya calisarak bu arabayi tepe tepe  kullandim.Bu arabayla Samsun-Norvec-Ankara-Londra-Paris e bile gittik.Ancak bir noktada arabamin bagajiyla daha fazla ugrasmak isteedigimden esimi zar zor ikna ederek,hatta emrivaki ederekbaston sinifinin bir numarasi tabir edilen Macleren Quest aldim. Evet bebeginiz Stokkeden sonra yerde olmaktan pek hoslanmadi ancak bebek arabasi  o kadar hafif,o kadar pratik ve o kadar az yer kapliyor ki markete,bakkala,komsuya giderken ve ozellikle ucakla biryere  giderken   Maclareni kullaniyorum.Cunku baston bebek arabalariyla ucagin kapisina kadar gitmenize ve bebek arabasini ucagin kapisinda birakmaniza izin veriyorlar,bu da artik kucakta tasinamayacak kadar agirlasan canavarla seyahat etmenizi kolaylastiriyor.

Maclaren baston bebek arabalarini incelemek icin :www.maclarenbaby.com