6 Ocak 2012 Cuma

AKSELIN FAVORİ KLİBİ


Henüz 7 aylık  ama onun da zevkleri var. Sevdiği şarkılar var, çıkınca heyecanlandığı,o minik elleri çırptığı....Şimdi sizlerle en sevdiğimiz klibi paylaşıyoruz.

Pepe'den canım annem

CORBA TARİFLERİMİZ - BROKOLİ ÇORBASI

6. aydan itibaren bebeklerimiz ek gıdalara geçmeye başlayınca sebze çorbaları da annelerin vazgeçilmezi haline gelir. Biz ilk başlarda evde ya da manavda sebze namına ne varsa koyarak karman çorman tarifler hazırlamıştık.Ancak zaman geçtikçe, tecrübelendikçe bunun anlamsız olduğunu, ne azından bebeğe içirilen çorbanın damak tadı olması gerektiğinin farkına vardık.

Çorba yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli husus mevsiminde olmayan sebzeleri mümkün olduğunca kullanmamanız.Patlıcanı mevsimşnde dahi olsa hiçbir surette kullanmıyoruz.
Gelelim tarifimize:
Malzemeler
1 adet küçük patates
1 adet küçük soğan
1 adet havuç
Brokoli
İrmik Zeytinyağı


Havuçları yuvarlak yuvarlak, patatesleri küp küp soğanları da ince ince doğrayalım. Suyun içine bunları atıp kaynatmaya bırakalım. Üzerine brokolilerimizi ekleyelim. Çorba kıvamına gelmeye başlayınca içerisine 2 -3 çorba kaşığı irmik atalım.Biraz fokurdatıp ocaktan alırken hakiki zeytinyağından bir iki damla çorbaya katalım ve çorbayı karıştıralım.



Afiyet Olsun Bebişimize