1 Mart 2012 Perşembe

BEBEKLE SEYAHAT


Eskiden bebek doğar anne baba eve kapanırdı. Hatırlarım bebekli aile gezmeye gittiği zaman 2 çocukla ne işleri var diye ayıplanırdı,hele çocuklar yaramazsa kimse evine davet etmek istemezdi. Neyseki artık çocuklu aileler hayatın her alanında var olma mücadesi veriyorlar. Biz  Aksel doğduğu andan itibaren gezme konusunda hiç eksik kalmadık. Aksel'in doğumu yaza geldiğinden koca yaz yurtdışı yurtiçi gezilerimize devam ettik.

İlk 6 ay bebekle seyahat etmek çok kolay,bebek ne olduğunu anlamadığından ve sürekli uyuduğundan gönül rahatlığı ile seyahat edebilirsiniz,hele de emziriyorsanız gıdası da yanınızda olduğundan endişe etmeye  çok gerek yok....6 aydan itibaren bebeklerin algısı açılıp, emekleme dönemi başladığından kıpır kıpır bir saniye yerlerinde durmadıklarından sanırım seyahat çok daha zorlu bir hale geliyor. Şimdi sizlere seyahat çantanızda olması gerekenlerin listesini vereceğim. Seyahata giderken annelerin beyinleri allak bullak olduğundan  her detayla ilgilenmekten, birşeyler mutlaka unutuluyor. Bu listeden kontrollerinizi yapın sevgili anneler, eksik kalan bir ihtiyaç varsa değerli yorumlarınızı bekliyorum.



UÇAK -OTOBUS YADA ARABADA YANINIZDA OLMASI GEREKENLER
1- İlaçlar ( Seyahate gitmeden önce ihtiyacınız olmasa bile yanınıza mutlaka ateş düşürücü-soğuk algınlığı şurubu-fitil- gaz ilacı burun için serum fizyolojik alın yanınıza) Biz mutlaka Calpol,peditus,gaz ilacımız,fitil, serum fizyolojik ve burun pompasını yanımızda taşıyoruz. Minik bir portföy içinde uçakta dahi yanımızda taşıdık ilaçlarımızı)

2- Uyku oyuncağı (Yatağı değişeceğinden yerini yadırgamaması için uyku oyuncağını mutlaka alın
3- En sevdiği oyuncaklardan bir kaç tane
4- Bol miktarda bebek bezi (uzun seyahatlerde  yanınıza ikiden  fazla bebek bezi alın,bebekler seyahatte bol bol altlarını pisletiyorlar)
5-Islak mendil  Sağı solu heryeri sileceğinizden bol bol lazım.Hiç açılmamış bir paket alın yanınıza.
6-Yedekli emzik Bebeğiniz emzik alıyorsa,emzik bir çok kere yere düşeceğinden yedekli alın yanınıza
7- Yastık  Uçak içinde hele THY dışında charter uçaklarla seyahat ediyorsanız ufak yastığınızı mutlaka yanınıza alınız.
8-  Biberon içinde su
9-  Mama
10- Meyve puresi-mama-yedek kaşık
11- Dışarısı çok sıcak olsa da aracın içerisi soğuk olabilir ya da tam tersi bu nedenle yedekli kıyafetlerinizi alın bebeğinizin.
12- Battaniye
13-Diş Kaşıyıcısı ve diş kremi
14- Oyalanması için  soyulmuş havuç,pırasa, salatalık vs.
15- Yedek çorap
16- Varsa çizgi film seyredebileceği bilgisayar-ıpad vs.
17-Alt değiştirme bezi
18- Nufus kağıdı
19- Anne için emzirme önlüğü

YUKARDAKİLERİN YANINDA VALİZDE OLMASI GEREKENLER

1- Ateş ölçer
2- Baby phone
3- Yetecek kadar kıyafet (uzun kollu-kısa kollu-body vs.)
4- Güneş kremi
5- Tırnak makası
6- Aşı kartı
7-Bebe yağı
8-Şampuan
9- Süt pompası ve steril poşetler (adaptörünü unutmayın)