31 Ocak 2012 Salı

KARDAN ANNE OLAYIM BİR GÜNLÜĞÜNE


Kar yağsın, battaniyenin altında Türk filmi seyredeyim, elimde kahvem....

İşte bu klişe cümle biz çalışan anneler için hayalmiş bugün onu anladım..( Kar yağdı hem de çok. Ara yollar berbat, arabam bir gece öncesinden bir yerlere terk edilmiş durumda, eve getiremedim bile. Akşam 8'de kocam gelip aldı beni dağ başından. Eve geldiğimde bebeğim ağlıyordu. Son bir anne kokusu ve uykuya daldı mışıl mışıl. 6'da evde olamadım yolda kaldım diye suçluluk hissetmeli miyim?

Bakıcı bu sabah 10:00'da gelebildi. Taksi durağı, abla o kadar uzağa gidemeyiz, ara yollar berbat,hem zaten taksi yok dedi. Babası beni sayma, benim çalışmam lazım,ya sen kal ya Fatoş gelsin dedi. Fatoş, zar zor geldim erken çıkabilir miyim dedi...Napalım bugün de işe gidemeyeceğiz kar mazeretinden  anlaşıldı!

Laptop açılsın bari evden çalışılsın, o da ne oğlum tepemde kolyemi yemeğe çalışıyor!!! Bari yemeğini ben yedireyim,evdeyim zaten. Bu arada işe giden gidemeyen arıyor,belli ki giden de gidemeyen de tersinden kalkmış. Yemeğini her zaman yiyen çocuk bugün yemedi, Fatoş sana yapıyor diyor. Oğlum bana ne yapıyor anlamadım ama nedense Fatoş'a göre hep bana yapıyor.

O zaman giydirelim biraz kar topu oynatalım. Oyun faslımız 15 dakika, giyinme faslımız 40 dakika sürüyor. Babası ne giydirsem beğenmiyor.Oğlum şımardıkça şımarıyor,kucağımdan inmiyor.

Gün bitiyor ,kafam nedense sünger gibi oluyor. Ne oğlumla evde olmanın bir  tadı var, ne karın keyfi. Değil battaniye altına girmeyi,5 dakika koltuğa oturmadığımı farkediyorum. Sevmiyorum böyle belirsizlikleri, suçlu hissetmeleri. Battaniye altında Türk filmi,çay keyfi sizin olsun ben kardan bir anne olayım,oğluma bakayım bahçeden...Aslımda  işe gitsin,eğer gelemezsem zamanında eve,  kardan anne (ben) baksın oğluma olmaz mı?

                                         OYUNUMUZ 15,GİYİNMEMİZ 40 DAKİKA SÜRDÜ
                                        KARI SEVİYOR,GENLERİNDE VAR...
                                       KARDA OTURUYOR KÜÇÜK PRENS....